Bebyggelseenheten

Kalmar läns museum är en kunskapsorganisation och mötesplats. Vi är ett av landets största länsmuseer med ett regionalt uppdrag att levandegöra och bevara kulturarvet. Vår vision ”Kulturarv i vardagen – berikar och berör” är tillsammans med omfattande samlingar vår grund att stå på. Med berättelsen i fokus skapar vi nyfikenhet och lust att lära mer.
Vi har verksamhet inom områdena: arkeologi, byggnadsvård, kulturmiljöpedagogik, utställningar, arkiv-bibliotek-samlingar, konservering och marinarkeologi. Med vår samlade kompetens, och med länets rika kulturarv som resurs vill vi bidra till lärande, folkbildning, delaktighet och gemenskap för länets utveckling med ett starkt och närvarande kulturarvsperspektiv.
På Kalmar läns museum är vi cirka 85 medarbetare. Vår verksamhet i museibyggnaden och regionalt lockar omkring 100 000 besökare och deltagare varje år. Vi har öppet året runt, är ett uppskattat besöksmål med kända varumärken och populära utställningar
De senaste åren har vi gjort stora satsningar på att nå ut digitalt med filmer, podcasts och föreläsningar.
Det är viktigt för oss att vara en attraktiv arbetsgivare och vi erbjuder bland annat friskvårdsbidrag och tid för friskvård på betald arbetstid.

Beskrivning

Unika historiska Kalmar län är ett EU-projekt under ca 2 ½ år som ska fungera som en språngbräda för Kalmar läns museum. Syftet är att öka kapaciteten och möjligheten att agera för platsutveckling och utveckling mot besöksnäringen i samverkan med små och medelstora företag (SMF) och andra parter i hela länet. Projektet innebär en förbättrad tillgänglighet till de kulturhistoriska platserna vilket bidrar till ökat intresse och ökat värde för SMF, kulturarvet och besöksnäringen. Målsättningen är att på ett utvecklande och kommunikativt sätt bygga upp en permanent verksamhet på Kalmar läns museum. Möjlighet till förlängning finns därför efter projektet är avslutat.

Projektledaren kommer att bli en del av bebyggelseenheten med dess enhetschef som närmaste chef. Till internt stöd i projektet finns länsmuseets övriga kompetenser samt särskild avsatt resurs för ekonomiuppföljning och marknadskommunikation. Externt arbetar du tillsammans med en projektledare från Kalmar kommun samt har en resurs till projektet inom besöksnäringsfrågor från Region Kalmar. Den operativa projektledningen där projektägare och projektledare finns utgår från styrgruppens beslut och strategiska riktning.  

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en projektledare för projektet Unika historiska Kalmar län. Du kommer att i nära samarbete med projektledaren på Kalmar kommun ansvara för projektets genomförande: att samordna och synliggöra kulturarvet i Kalmar län. Det innebär att utveckla nya sätt att samverka mellan kulturarv och besöksnäring till stöd och utveckling för små och medelstora företag (SMF). Rollen är en operativ roll vilket innebär att du genomför själv många av de aktiviteterna som avses i projektet. Exempel på detta är arrangera möten, ordna, skrivarcirklar, mobila utställningar, ta fram skyltmaterial, handla upp externa tjänster m.m. Du samverkar internt med övriga enheter och kollegor på museet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskole- eller universitetsutbildning med kulturhistorisk inriktning. Du ska gärna ha utbildat dig inom projektledning. Du ska ha tidigare erfarenhet av arbete med kultursarvfrågor utifrån ett utvecklingsperspektiv såsom en utvecklare/projektledare inom området. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att ha arbetat med SMF inom besöksnäring, landsbygdsutveckling eller motsvarande samt att du har tidigare förvärvad kunskap om Kalmar län. Som person är du självgående, utåtriktad och duktig på att bygga relationer. Du samarbetar bra med andra, kan relatera och kan lyssna in feedback från din omgivning. Du uttrycker dig väl i både tal och skrift på obehindrad svenska och har en förmåga att framföra budskap och kunskap på ett tydligt sätt. Då tjänsten är övervägande operativ är du en person som tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Körkort krävs då tjänsten innebär mycket resande i länet.

Villkor

Tillträde enligt överenskommelse men gärna så fort som möjligt. Arbetet utförs i hela länet både på plats och digitalt, såväl dagtid som kvällstid. Individuell lönesättning.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att projektansökan blir beviljad av Tillväxtverket.  

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast, enligt överenskommelse
Löneform Fast månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Kalmar
Län Kalmar län
Land Sverige
Referensnummer 2020/1
Kontakt
  • Liselotte Jumme, Enhetschef bebyggelseenheten, 0480-451389
  • Karolina Miller, HR-konsult, 0480-451306
Facklig företrädare
  • DIK, 0480-451315
Publicerat 2020-12-01
Sista ansökningsdag 2020-12-21

Tillbaka till lediga jobb